IT-relaterade problem? Så löser du dem!

Många företag stöter ofta på IT-relaterade problem som kan påverka effektivitet och säkerhet, särskilt om det är ett mindre eller medelstort företag där det inte alltid finns obegränsat med resurser eller kompetens. Vi delar med oss av våra bästa tips på ämnet, vi har trots allt nästan 15 års erfarenhet!

Redo för noll krångel?

Vi på Dital har arbetat med att förenkla företags arbetsvardag i över ett decennium och vi är väldigt glada och stolta över alla våra nöjda kunder. När det kommer till just IT kan det ibland kännas som en djungel, men bara lugn! I den här artikeln kommer vi guida dig genom de vanligaste utmaningarna många företag har kring IT, och ge tips på vettiga lösningar på problemet. Häng med!

  • Begränsade IT-resurser och budgetar
   Små företag har inte ofta inte resurser nog för att investera i avancerade IT-system och specialiserad IT-personal, huvudfokus ligger oftast på att få verksamheten att fungera bra på daglig basis. Genom att outsourca IT-tjänster till en pålitlig IT-leverantör som kan erbjuda skräddarsydda och kostnadseffektiva lösningar så kommer man en bra bit på vägen. Även om det i sig också är en investering så kan det spara mycket huvudbry och kostnader på längre sikt. Molnbaserade tjänster kan också minska kostnaderna genom att eliminera behovet av dyr hårdvara och infrastruktur.

 

  • Bristande IT-säkerhet
   Mindre företag är ofta mer sårbara för cyberattacker på grund av bristande säkerhetsåtgärder. Tyvärr har det blivit allt vanligare med cyberattacker i olika former och detta är något man behöver vara rustad inför. Genom att se över grundläggande säkerhetsåtgärder som starka lösenord, tvåfaktorsautentisering och regelbundna säkerhetsuppdateringar kommer man långt. Vill man ta säkerheten en nivå till så kan man anlita en IT-leverantör för att genomföra säkerhetsgranskningar och ge råd om mer avancerade säkerhetslösningar.

 

  • Ineffektiv IT-infrastruktur
   Många företag kämpar med föråldrad och ineffektiv IT-infrastruktur som hindrar produktiviteten. Det kan många gånger kännas som en stor investering att t.ex köpa in ny utrustning, men i det långa loppet sparar man ofta pengar på att ha mer effektiva produkter. Modern utrustning och programvara är ofta mer skalbar och kan växa med företaget.

 

  • Dataförlust och backup-problem
   Dataförlust på grund av hårdvarufel, mänskliga misstag eller cyberattacker kan vara förödande för vilket företag som helst. Att använda molnbaserade backup-tjänster gör att du säkerställer att data är säkert lagrad och snabbt kan återställas vid behov.

 

  • Otillräcklig IT-support
   Små företag har ofta begränsad tillgång till snabb och pålitlig IT-support, vilket kan leda till långa driftstopp. Genom att teckna ett serviceavtal med en IT-leverantör som erbjuder personlig service och snabba svarstider har du alltid hjälp nära till hands. En extern IT-supporttjänst kan ge den nödvändiga hjälp som behövs för att minimera driftstopp och lösa problem snabbt.

 

  • Komplexiteten i att integrera nya teknologier
   Att integrera nya IT-system med befintliga system kan vara komplicerat och tidskrävande, det kan t.o.m vi skriva under på. Det krävs ofta en hel del planering och ofta behövs det faktiskt experter som kan hantera övergången smidigt. Man bör också använda sig av modulära och kompatibla system som är designade för att fungera tillsammans med de befintliga lösningar som finns.

 

  • Brist på IT-kompetens inom företaget
   Många små företag har inte intern IT-personal med tillräcklig kompetens för att hantera alla IT-behov, vilket är fullt förståeligt. Satsa på utbildning och utveckling av befintlig personal för att höja personalens IT-kompetens. Alternativt kan man anlita externa konsulter eller IT-tjänster för att fylla kompetensgapet.

Vill du ha en okrångligare arbetsvardag? Hör av dig!

 

0480-36 36 11
E-Mail: info@dital.se
Besöksadress: Västra Sjögatan 13

Nyfiken på mer om oss? Kika här!

 

Kontaktformulär

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.