Framtidens arbetsplats: Digitala lösningar för ett effektivt distansarbete

Det är ingen hemlighet att distansarbete har blivit en central del av det moderna arbetslivet men hur skapar man de bästa förutsättningarna för effektiva och produktiva medarbetare – var man än befinner sig? Rätt utrustning och bra uppkoppling spelar i alla fall en central roll! Är ni rustade för framtiden? Ta reda på det här!

Vill du veta mer om Dital?

Slipp teknikstrul och skapa rätt förutsättningar för distansarbete

Att tekniken fungerar – med telefoner, växlar och en stabil internetuppkoppling – är en viktig del av arbetsmiljön och förutsättning för att distansarbete ska vara effektivt och produktivt. Hur skapar man de bästa förutsättningarna och vilka fördelar finns det med flexibla arbetsplatser?

Fördelar med flexibla arbetsplatser

Fördelarna med flexibla arbetsplatser och möjligheten att arbeta hemifrån har visat sig vara många där kanske det mest centrala kretsar kring den ökade arbetslivsbalansen. Tid som tidigare lagts på att pendla kan frigöras till återhämtning, aktiviteter eller tid med familjen – samtidigt som man minskar sina transportkostnader. Möjligheten att anpassa sin arbetsmiljö och rutiner har för många också bidragit till lägre stressnivåer, som i sin tur genererat mer produktivitet, kreativitet och en överlag större medarbetarnöjdhet. Arbetsgivaren kan dessutom bredda sin rekryteringsbas, minska kostnader och personalomsättning. En win-win-situation för både anställda och arbetsgivare – men vad behöver man tänka på?

Noll krångel med Dital.

textslider bild

Listan kan göras lång, men förutsättningarna för ett bra hemmakontor med rätt tekniska lösningar är en central del – och något vi på Dital kan! Vi är specialiserade på mobil kommunikation och företagstjänster inom telefoni och bredband och har lång erfarenhet av att ta fram skräddarsydda lösningar och tjänster för företag. Låt oss guida dig i det som kan upplevas som en djungel!

1. Stabil internetuppkoppling var man än befinner sig

Kanske en självklarhet för de flesta, men inte en realitet för många. En sämre internetuppkoppling påverkar inte bara hur professionella ni uppfattas (ingen vill ju uppleva avbrott i ett viktigt möte, eller hur?) utan också produktiviteten. En stabil, säker och snabb internetuppkoppling är därför en grundläggande förutsättning för effektivt distansarbete, något vi tycker ska vara en självklarhet var man än befinner sig. Därför samarbetar vi med Telia, som är bäst i test enligt oberoende företag, och erbjuder både fasta och mobila bredbandslösningar. Det gör att man kan ta med sig arbetet, även utanför hemmets dörrar, utan att riskera säkerhetsintrång på offentliga nätverk.

2. Sammankopplade kollegor med professionella växlar

Kommunikation är kärnan i arbetslivet, internt och externt. Därför är det viktigt att ha en pålitlig växel som erbjuder kvalitet, trygghet och flexibelt – med full koll, oavsett om du är på kontoret eller på språng. Vi erbjuder Telias cloudbaserade växellösning, Telia Touchpoint, som fungerar lika bra hur många ni än eller och sammankopplar kollegor i hela världen. Dessutom är den enkel att styra, direkt från mobilen. Flexibelt, precis som det ska vara.

3. Telefoner och datorer – som är både smarta och pålitliga

Smarta telefoner är idag ett viktigt arbetsverktyg som ger de anställda tillgång till mail och kommunikationskanaler, dokument och andra företagsapplikationer. På ett säkert sätt, var man är befinner sig. Något som är viktigt för alla, men ännu viktigare för distansarbetande. Vi erbjuder en mängd smart hårdvara för alla tänkbara IT-lösningar. Allt från mobiltelefoner, till surfplattor, datorer, routrar, IT- och nätverksutrustning och alla slags tillbehör. Dessutom erbjuder vi även specialutrustning för GPS och mobila skrivare. Det mesta i hårdvaruväg, helt enkelt.

4. Verktyg som underlättar för kommunikation och samarbeten

Verktyg som Microsoft 365 effektiviserar, skapar flexibilitet och gör distansarbetet både smidigt och säkert. Med funktioner som Microsoft Teams för kommunikation och samarbete, molnbaserad dokumenthantering, identitetshantering, säkerhetsfunktioner och mobil tillgänglighet, skapar du optimala förutsättningar för ditt team oavsett var medarbetarna befinner sig. Det är med andra ord en ovärderlig resurs.